Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
balığı, kalkan, tavası

Kalkan Balığı Tavası

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Kalkan Balığı Tavası



Kalkan Balığı Tavası tarifi - Kalkan Balığı Tavası nasıl yapılır

malzeme:

1200 gram kalkan balığı

275 gr ayçiçeği yağı

bir çay fincanı un, tuz



Hazırlanması:


Temizlenmiş, dilimlere kesilmiş balı'ğı bol su ile yıkayın Altlı üstlü tuzlayarak geniş, yayık bir süzgecin içine oturtun Tuzunu alması için bir iki saat bekletin Sonra balıkları altlı üstlü unlayın İyice silkeleyerek unun fazlasını atın Balıkları bir kabın içine unlu olarak yanyana dizin Ayçiçeği yagını tavaya koyun, iyice kızdırın ve kalkan balığını yanyana dizerek her iki tarafını da 10-15 dakika süre iyice kızartın Kapaklı tavada dahaVahat kızarırlar, yanma tehlikesi azalır Kizarmış balıkları maşa ile ya da delikli kepçe ile tavadan çekip alın, bir süzgeç’in içine koyun, birkaç dakika orada tutarak, fazla yağını akıtın Sonra servis tabağına koyup, üzerine limon sıkarak sofraya götürün

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.