![]() |
Kalkan Balığı Tavası
Kalkan Balığı Tavası tarifi - Kalkan Balığı Tavası nasıl yapılır
malzeme: 1200 gram kalkan balığı 275 gr. ayçiçeği yağı bir çay fincanı un, tuz. Hazırlanması: Temizlenmiş, dilimlere kesilmiş balı'ğı bol su ile yıkayın. Altlı üstlü tuzlayarak geniş, yayık bir süzgecin içine oturtun. Tuzunu alması için bir iki saat bekletin. Sonra balıkları altlı üstlü unlayın. İyice silkeleyerek unun fazlasını atın. Balıkları bir kabın içine unlu olarak yanyana dizin. Ayçiçeği yagını tavaya koyun, iyice kızdırın ve kalkan balığını yanyana dizerek her iki tarafını da 10-15 dakika süre iyice kızartın. Kapaklı tavada dahaVahat kızarırlar, yanma tehlikesi azalır. Kizarmış balıkları maşa ile ya da delikli kepçe ile tavadan çekip alın, bir süzgeç’in içine koyun, birkaç dakika orada tutarak, fazla yağını akıtın. Sonra servis tabağına koyup, üzerine limon sıkarak sofraya götürün. |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.