Fırında Alabalık Nasıl Pişirilir |
06-28-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Fırında Alabalık Nasıl Pişirilirfırında kaşarlı alabalık tarifi - alabalık yemekleri - alabalık pişirmekMalzemeler İki orta boy alabalık, bir su bardağı sirke, bir küçük boy kuru soğan, iki adet sivri biber, bir büyük boy domates, üç çorba kasıgı tereyağı, tuz, bir su bardağı kaşar rendesi Yapılışı Bir tavada bir kaşık tereyağı ile küp doğranmış soğan,kalın halkalar şeklinde doğranmış sivri biber ve kabukları soyulup küp doğranmış,domates eklenerek sotelenirBu arada balıklar sirkeli suda onbeş dakika bekletiliryağlanmış fırın tepsisine balıklar alınır üzerine ve yanlarına sotelenmiş sebze eşit bir şekilde konuluriki çorba kaşığı tereyağı eritilip balıklarn ve sebzenin üzerine gezdirilirve yarım çay bardağı su ilave edilerek fırına verilirbalıklar pişince balık fırından alınır ve üzerine kaşar rendesi serpilip tekrar fırına verilirkaşar eriyince balıklar fırından alınır ve servis yapılır alıntı |
|