![]() |
Fırında Alabalık Nasıl Pişirilir
fırında kaşarlı alabalık tarifi - alabalık yemekleri - alabalık pişirmekMalzemeler
İki orta boy alabalık, bir su bardağı sirke, bir küçük boy kuru soğan, iki adet sivri biber, bir büyük boy domates, üç çorba kasıgı tereyağı, tuz, bir su bardağı kaşar rendesi Yapılışı Bir tavada bir kaşık tereyağı ile küp doğranmış soğan,kalın halkalar şeklinde doğranmış sivri biber ve kabukları soyulup küp doğranmış,domates eklenerek sotelenir.Bu arada balıklar sirkeli suda onbeş dakika bekletilir.yağlanmış fırın tepsisine balıklar alınır üzerine ve yanlarına sotelenmiş sebze eşit bir şekilde konulur.iki çorba kaşığı tereyağı eritilip balıklarn ve sebzenin üzerine gezdirilir.ve yarım çay bardağı su ilave edilerek fırına verilir.balıklar pişince balık fırından alınır ve üzerine kaşar rendesi serpilip tekrar fırına verilir.kaşar eriyince balıklar fırından alınır ve servis yapılır. alıntı |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.