![]() |
Fırında Çinekop |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Fırında Çinekopfırnda çinekop nasıl yapılır - fırınlanmış çinekop - balık tarifleri ![]() Malzemeler- 1 kg çinekop balığı 2-3 adet domates (küp küp doğranmış 1 adet soğan (küp küp doğranmış) 2 adet limon ( dilimlenmiş) 1 demet maydanoz Tane karabiber Vegeta veya tuzot Yapılışı Yıkanıp suyu süzülen çinekoplar, yağlı kağıt serilmiş tepsiye dizilir ![]() Balıkların dış yüzeyine ve iç kısımlarına tuz yerine vegeta veya tuzot serpilir ![]() Bu ürünlerin ayrı bir lezzet kattığı kanısındayım ![]() Balıkların içine ve dışına domates-soğan - kıyılmış maydanoz - tane karabiber yerleştirilip aralarına limon dilimleri dizilir ![]() Önceden ısıtılmış 180-200 derece fırında hafif kızarana kadar pişirilir ![]() |
![]() |
![]() |
|