Bosna Usulü Palamut Şiş |
06-28-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Bosna Usulü Palamut Şişpalamut nasıl pişirilir - palamut şiş nasıl yapılır - şişte palamut tarifiMalzemeler: 750 gr'lık 1 palamut balığı (kılçıkları ve derisi ayıklanıp, 5 cm boyutlarında kuşbaşı doğranmış) 2 orta boy soğan (dörde bölünmüş) 4 domates (dörde bölünmüş) 250 gr mantar (temizlenmiş) 1 yeşil dolmalık biber (beyaz kısmı ve çekirdekleri ayıklanıp, 2,5 cm boyunda doğranmış) 1/2 su bardağı balık suyu 3 çorba kaşığı zeytinyağı 1 çay kaşığı tuz 1 çay kaşığı kırmızıbiber 4 defne yaprağı 1 limon (dörde bölünmüş) 2 çorba kaşığı maydanoz (kıyılmış) Tarifi: Dört şiş alıp, her birine sırasıyla balık, soğan, domates, mantar ve biberleri diziniz Büyük, yayvan bir tabakta balık suyu, zeytinyâğı, tuz ve kırmızıbiberi karıştırıp şişleri tabağa yatırarak oda sıcaklığında 2 saat, ara-sıra döndürerek bekletiniz Önce, ızgaranızı iyice kızdırınız Şişleri tabaktan alıp, ızgara tepsisine yerleştirerek, tepsiyi ızgaraya sokunuz Şişleri ızgarada 6-7 dakika, sık sık döndürerek, çatalla dokunulduğunda balıklar kolaylıkla dağılana kadar kızartınız Şişleri ızgaradan alıp, her bir şişin ucuna 1 limon parçası ve defne yaprağı sokunuz Şişleri ısıtılmış bir servis tabağına yerleştirip, üstlerine maydanozu serperek servis ediniz alıntı |
|