06-28-2012
|
#1
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Otlu Fıstıklı Levrek
Otlu Fıstıklı Levrek Tarifi - Otlu Fıstıklı Levrek Nasıl Yapılır - Otlu Fıstıklı Levrek Malzemeleri
Not:Taze ekmek içi: Birgün önceden kalmış bayat ekmeğin kabuklarını çıkarın İçini iri iri parçalayın ve mutfak robotunda çekin Bu ekmek içini aynı gün içinde kullanın
Malzemeler
- 2 adet levrek balığı
- 2 yemek kaşığı (tbs) taze ekmek içi (küçücük ufalanmış)
- 1 yemek kaşığı (tbs) maydanoz yaprağı (minicik doğranmış)
- 1 yemek kaşığı (tbs) dereotu (minicik doğranmış)
- 2 yemek kaşığı (tbs) fıstık içi
- 1 limonun kabuğu (rendelenmiş)
- 2 yemek kaşığı (tbs) zeytinyağı
- Deniz tuzu ve taze öğütülmüş karabiber

Yapılışı
- Levrek balığını balıkçınıza temizletin, filetosunu çıkartıp, dörder parçaya kestirin
Eve gelince balıkları tekrar kontrol edin Geride kalmış kılçık parçalarını cımbızla çekip çıkarın Balıkları yıkayıp, iyice kurulayın
- Bir kasenin içinde; ufalanmış ekmek içini, doğranmış maydanozu ve dereotunu, fıstık içini, rendelenmiş limon kabuğunu, 1 yemek kaşığı zeytinyağını karıştırın

- Fırın kabına, fırın kağıdı serin
Filetoları bir yemek kaşığı zeytinyağıyla yağlayın Tuzlayıp, biberleyin
- Fileto levreklerin dört parçasını tepsiye dizin
Üzerine ekmekli otlu karışımın yarısını serpiştirin Kalan dört parça levreği üzerlerine yerleştirin Ekmekli, otlu karışımın diğer yarısını levreklerin üzerine serpiştirin
- Önceden 200 derece ısınmış fırında 10-15 dakika pişirin
Servis yapın
- afiyet olsun
|
|
|