ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Yemek Tarifleri (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=609)
-   -   Otlu Fıstıklı Levrek (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=185235)

Prof. Dr. Sinsi 06-28-2012 11:38 AM

Otlu Fıstıklı Levrek
 
Otlu Fıstıklı Levrek Tarifi - Otlu Fıstıklı Levrek Nasıl Yapılır - Otlu Fıstıklı Levrek Malzemeleri





Not:Taze ekmek içi: Birgün önceden kalmış bayat ekmeğin kabuklarını çıkarın. İçini iri iri parçalayın ve mutfak robotunda çekin. Bu ekmek içini aynı gün içinde kullanın


Malzemeler

  • 2 adet levrek balığı
  • 2 yemek kaşığı (tbs) taze ekmek içi (küçücük ufalanmış)
  • 1 yemek kaşığı (tbs) maydanoz yaprağı (minicik doğranmış)
  • 1 yemek kaşığı (tbs) dereotu (minicik doğranmış)
  • 2 yemek kaşığı (tbs) fıstık içi
  • 1 limonun kabuğu (rendelenmiş)
  • 2 yemek kaşığı (tbs) zeytinyağı
  • Deniz tuzu ve taze öğütülmüş karabiber

http://frmsinsi.net/images/forumsins...sinsi.net_.jpg

Yapılışı

  • Levrek balığını balıkçınıza temizletin, filetosunu çıkartıp, dörder parçaya kestirin. Eve gelince balıkları tekrar kontrol edin. Geride kalmış kılçık parçalarını cımbızla çekip çıkarın. Balıkları yıkayıp, iyice kurulayın.
  • Bir kasenin içinde; ufalanmış ekmek içini, doğranmış maydanozu ve dereotunu, fıstık içini, rendelenmiş limon kabuğunu, 1 yemek kaşığı zeytinyağını karıştırın.
  • Fırın kabına, fırın kağıdı serin. Filetoları bir yemek kaşığı zeytinyağıyla yağlayın. Tuzlayıp, biberleyin.
  • Fileto levreklerin dört parçasını tepsiye dizin. Üzerine ekmekli otlu karışımın yarısını serpiştirin. Kalan dört parça levreği üzerlerine yerleştirin. Ekmekli, otlu karışımın diğer yarısını levreklerin üzerine serpiştirin.
  • Önceden 200 derece ısınmış fırında 10-15 dakika pişirin. Servis yapın.
  • afiyet olsun


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.