Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
çinekop, fırında, tarifi

Fırında Çinekop Tarifi

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Fırında Çinekop Tarifi



çinekop nasıl pişirilir - fırında çinekop nasıl yapılır - sebzeli çinekopMalzemeler


1 kg çinekop

2 adet havuç

1-2 adet soğan

1 adet limon

Yarım çay bardağı zeytinyağ

1 tatlı kaşığı kekik

Yarım çay kaşığı karabiber

Tuz




Hazırlanışı


Tepsiye alüminyum folyo sererek üzerine balıklarla temas etmemesi için pişirme kağıdından serin Halka halka dilimlediğiniz soğanla tepsinin tamamını kaplayın üzerine ise rendelenmiş havuçları serin Yıkayıp üzerine kesikler attığınız balıkları tepsiye dizin Bir kapta zeytinyağ, tuz ve baharatları karıştırarak balıkların üzerine gezdirin En üstüne limon dilimlerini ekleyerek önce pişirme kağıdını sonrada folyoyu kapatarak kenarlarını kıvırarak birleştirin 180 derecede ısıtılmış fırında pişirin Balığın büyüklüğüne göre pişirme süresi değişse de çinekop çabuk pişen bir balık Yaklaşık 25-30 dakika da hazır olacaktır Gelen kokulardan piştiğini de anlayacaksınızdır ama yine de süreyi çok uzatmadan kontrol etmeyi unutmayın Tepsinin tabanına serdiğimiz havuçlar balıkların yapışmasını engellediği gibi ayrı bir lezzet katıyor


alıntı

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.