![]() |
Fırında Çinekop Tarifi
çinekop nasıl pişirilir - fırında çinekop nasıl yapılır - sebzeli çinekopMalzemeler
1 kg çinekop 2 adet havuç 1-2 adet soğan 1 adet limon Yarım çay bardağı zeytinyağ 1 tatlı kaşığı kekik Yarım çay kaşığı karabiber Tuz Hazırlanışı Tepsiye alüminyum folyo sererek üzerine balıklarla temas etmemesi için pişirme kağıdından serin. Halka halka dilimlediğiniz soğanla tepsinin tamamını kaplayın üzerine ise rendelenmiş havuçları serin. Yıkayıp üzerine kesikler attığınız balıkları tepsiye dizin. Bir kapta zeytinyağ, tuz ve baharatları karıştırarak balıkların üzerine gezdirin. En üstüne limon dilimlerini ekleyerek önce pişirme kağıdını sonrada folyoyu kapatarak kenarlarını kıvırarak birleştirin. 180 derecede ısıtılmış fırında pişirin. Balığın büyüklüğüne göre pişirme süresi değişse de çinekop çabuk pişen bir balık. Yaklaşık 25-30 dakika da hazır olacaktır. Gelen kokulardan piştiğini de anlayacaksınızdır ama yine de süreyi çok uzatmadan kontrol etmeyi unutmayın. Tepsinin tabanına serdiğimiz havuçlar balıkların yapışmasını engellediği gibi ayrı bir lezzet katıyor. alıntı |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.