![]() |
Sazan Tava |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Sazan Tavasazan kızartması - sazan nasıl pişirilir - sazan balığı tarifi - soslu sazanMalzemeler: -500 gr ![]() – Bol miktarda ayçiçek yağı – İnce mısır ve buğday unu – Sarımsak – Sirke – Tuz – Süt Terbiye Sosu: Derin bir kap içine 1 baş sarımsağı ince rendeleyin ![]() ![]() ![]() Pişirim Ununun Hazırlanması: Geniş bir kap içine ince mısır unu veya buğday ununu dökerek tuzla karıştırırız ![]() Hazırlanışı: 1 ![]() ![]() ![]() 2 ![]() ![]() 3 ![]() ![]() ![]() 4 ![]() ![]() 5 ![]() a) Balık yağın içinde yüzecek, b) Yağ azaldığı taktirde ilave edilecek, c) Balığın bir tarafı tam pişmeden diğer tarafı çevrilmeyecek, d) Sazan balığı yağın içinde iyice pişmesi gerekiyor bunun nedeni içindeki kılçıkların yanması ve etindeki istenmeyen kokunun gitmesi, e) Balığın tamamen piştiğini anlamak için, önceden balığın üzerine attığımız çiziklerin iç kısımların rengi portakalımsı olacak hale gelmesi gerekiyor ![]() alıntı |
![]() |
![]() |
|