ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Yemek Tarifleri (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=609)
-   -   Sazan Tava (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=185230)

Prof. Dr. Sinsi 06-28-2012 11:39 AM

Sazan Tava
 
sazan kızartması - sazan nasıl pişirilir - sazan balığı tarifi - soslu sazanMalzemeler:


-500 gr. ağırlığında sazandan istediğiniz sayıda

– Bol miktarda ayçiçek yağı

– İnce mısır ve buğday unu

– Sarımsak

– Sirke

– Tuz

– Süt


Terbiye Sosu:

Derin bir kap içine 1 baş sarımsağı ince rendeleyin. Sirke, süt, ayçiçek yağını ve tuzu ilave edin. Bu sosu balıkların içine sığacağı miktarda hazırlayın.


Pişirim Ununun Hazırlanması:

Geniş bir kap içine ince mısır unu veya buğday ununu dökerek tuzla karıştırırız.


Hazırlanışı:


1. Balıkların derileri yüzülerek pullarından ayrılır. (Deri yüzme işini bir pense yardımıyla ve biraz kül ile kolayca yapabiliriz.)

2. Pul ve derileri temizlenen balıkların üzerlerine solungaçlarına paralel olarak fazla derin olmayacak şekilde bıçakla çizik atılır.

3. Çizilen balıklar önceden hazırladığımız terbiye sosuna yatırılarak 3 ila 4 saat buzdolabında bekletilir. Koku yaymaması için üstü sıkıca kapatılır.

4. Yeteri kadar dolapta bekleyen balıkları çıkartarak, önceden hazırladığımız una bulayarak, derin bir tava kızgın yağ ve yüksek ateşte pişirilir.

5. Pişirirken dikkat edilmesi gerekenler:

a) Balık yağın içinde yüzecek,

b) Yağ azaldığı taktirde ilave edilecek,

c) Balığın bir tarafı tam pişmeden diğer tarafı çevrilmeyecek,

d) Sazan balığı yağın içinde iyice pişmesi gerekiyor bunun nedeni içindeki kılçıkların yanması ve etindeki istenmeyen kokunun gitmesi,

e) Balığın tamamen piştiğini anlamak için, önceden balığın üzerine attığımız çiziklerin iç kısımların rengi portakalımsı olacak hale gelmesi gerekiyor.


alıntı


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.