Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
balık, havuç, kaplı

Havuç Kaplı Balık

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Havuç Kaplı Balık




Malzemeler:
Balık İçin :

* 4 balık filetosu (herhangi bir beyaz etli balık olabilir)

* Yarım limonun suyu

* 1 küçük havuç

* 4 dal maydanoz

* 100 gr kaşar peyniri (rendelenmiş)

* 1 yumurta

* Tuz

* Karabiber

* Bir miktar yağ

Salata İçin :

* 1 marul

* 1 soğan

* 2 çorba kaşığı sirke

* Tuz

* 3 çorba kaşığı zeytinyağı


Hazırlanması:

* Balığı ayıklayıp yıkayın Üzerine limon suyu dökün

* Fırını 200 dereceye ayarlayıp önceden ısıtın

* Havucu ayıklayıp yıkayın İri iri rendeleyin

* Maydanozu yıkayıp yapraklarını ayıklayın

* Yumurtayı çırpın Bir kasede yumurta, peynir, havuç ve maydanozu karıştırın Tuz ve karabiberle tatlandırın

* Fırına dayanıklı bir kabı yağlayın Balık filetolarını kabın içine yerleştirip havuçlu karışımı üzerine dökün Fırına verip orta bölmede 20 dakika kadar pişirin

* Marulu ayıklayıp yıkadıktan sonra küçük parçalar halinde doğrayın

* Soğanı soyup küçük küpler halinde doğrayın

* Sıvıyağ, sirke ve tuzu karıştırın Marulu soğan ve sirkeli sosla harmanlayıp bir kaseye alın

* Balığı salata eşliğinde servis yapın

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.