![]() |
Havuç Kaplı Balık |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Havuç Kaplı Balık![]() Malzemeler: Balık İçin : * 4 balık filetosu (herhangi bir beyaz etli balık olabilir) * Yarım limonun suyu * 1 küçük havuç * 4 dal maydanoz * 100 gr kaşar peyniri (rendelenmiş) * 1 yumurta * Tuz * Karabiber * Bir miktar yağ Salata İçin : * 1 marul * 1 soğan * 2 çorba kaşığı sirke * Tuz * 3 çorba kaşığı zeytinyağı Hazırlanması: * Balığı ayıklayıp yıkayın ![]() ![]() * Fırını 200 dereceye ayarlayıp önceden ısıtın ![]() * Havucu ayıklayıp yıkayın ![]() ![]() * Maydanozu yıkayıp yapraklarını ayıklayın ![]() * Yumurtayı çırpın ![]() ![]() ![]() * Fırına dayanıklı bir kabı yağlayın ![]() ![]() ![]() * Marulu ayıklayıp yıkadıktan sonra küçük parçalar halinde doğrayın ![]() * Soğanı soyup küçük küpler halinde doğrayın ![]() * Sıvıyağ, sirke ve tuzu karıştırın ![]() ![]() * Balığı salata eşliğinde servis yapın ![]() |
![]() |
![]() |
|