Havuç Kaplı Balık |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Havuç Kaplı Balık![]() Malzemeler: Balık İçin : * 4 balık filetosu (herhangi bir beyaz etli balık olabilir) * Yarım limonun suyu * 1 küçük havuç * 4 dal maydanoz * 100 gr kaşar peyniri (rendelenmiş) * 1 yumurta * Tuz * Karabiber * Bir miktar yağ Salata İçin : * 1 marul * 1 soğan * 2 çorba kaşığı sirke * Tuz * 3 çorba kaşığı zeytinyağı Hazırlanması: * Balığı ayıklayıp yıkayın Üzerine limon suyu dökün![]() * Fırını 200 dereceye ayarlayıp önceden ısıtın ![]() * Havucu ayıklayıp yıkayın İri iri rendeleyin![]() * Maydanozu yıkayıp yapraklarını ayıklayın ![]() * Yumurtayı çırpın Bir kasede yumurta, peynir, havuç ve maydanozu karıştırın Tuz ve karabiberle tatlandırın![]() * Fırına dayanıklı bir kabı yağlayın Balık filetolarını kabın içine yerleştirip havuçlu karışımı üzerine dökün Fırına verip orta bölmede 20 dakika kadar pişirin![]() * Marulu ayıklayıp yıkadıktan sonra küçük parçalar halinde doğrayın ![]() * Soğanı soyup küçük küpler halinde doğrayın ![]() * Sıvıyağ, sirke ve tuzu karıştırın Marulu soğan ve sirkeli sosla harmanlayıp bir kaseye alın![]() * Balığı salata eşliğinde servis yapın
|
|
|
|