ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Yemek Tarifleri (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=609)
-   -   Havuç Kaplı Balık (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=185197)

Prof. Dr. Sinsi 06-28-2012 11:45 AM

Havuç Kaplı Balık
 
http://frmsinsi.net/images/forumsins...sinsi.net_.jpg
Malzemeler:
Balık İçin :

* 4 balık filetosu (herhangi bir beyaz etli balık olabilir)

* Yarım limonun suyu

* 1 küçük havuç

* 4 dal maydanoz

* 100 gr kaşar peyniri (rendelenmiş)

* 1 yumurta

* Tuz

* Karabiber

* Bir miktar yağ

Salata İçin :

* 1 marul

* 1 soğan

* 2 çorba kaşığı sirke

* Tuz

* 3 çorba kaşığı zeytinyağı


Hazırlanması:

* Balığı ayıklayıp yıkayın. Üzerine limon suyu dökün.

* Fırını 200 dereceye ayarlayıp önceden ısıtın.

* Havucu ayıklayıp yıkayın. İri iri rendeleyin.

* Maydanozu yıkayıp yapraklarını ayıklayın.

* Yumurtayı çırpın. Bir kasede yumurta, peynir, havuç ve maydanozu karıştırın. Tuz ve karabiberle tatlandırın.

* Fırına dayanıklı bir kabı yağlayın. Balık filetolarını kabın içine yerleştirip havuçlu karışımı üzerine dökün. Fırına verip orta bölmede 20 dakika kadar pişirin.

* Marulu ayıklayıp yıkadıktan sonra küçük parçalar halinde doğrayın.

* Soğanı soyup küçük küpler halinde doğrayın.

* Sıvıyağ, sirke ve tuzu karıştırın. Marulu soğan ve sirkeli sosla harmanlayıp bir kaseye alın.

* Balığı salata eşliğinde servis yapın.


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.