![]() |
Soğan Kremalı Somon Balığı |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Soğan Kremalı Somon Balığı![]() Malzemeler: * 4 dilim somon balığı * 1 demet taze kekik (yoksa baharatı da olur) * 3 çorba kaşığı limon suyu * 6 çorba kaşığı zeytinyağı * 500 gr sebzelik soğan * 1-2 çorba kaşığı margarin * 3 yumurta sarısı * Tuz * Karabiber * Toz şeker * 150 gr yoğurt * 1 göbek salata * 1 salatalık * 2 çorba kaşığı sirke Hazırlanması: * Balığı temizleyin ![]() ![]() ![]() * Balığın üzerine bu sostan döküp 30 dakika sosu çekmesi için bir kenarda bekletin ![]() * Soğanı soyup ince ince doğrayın ![]() ![]() ![]() * Tencereyi ocaktan alın ![]() ![]() ![]() * Göbek salatayı yıkayın, ayıklayıp doğrayın ![]() ![]() ![]() * Salata sosunu hazırlamak için yoğurt, 1-2 çorba kaşığı zeytinyağı ve sirkeyi karıştırın ![]() ![]() ![]() * Balığı tuz ve karabiber ile tatlandırıp kalan yağda her tarafını kızartın ![]() ![]() ![]() * Balık ve salatayı servis tabağına alın ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|