ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Yemek Tarifleri (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=609)
-   -   Soğan Kremalı Somon Balığı (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=185196)

Prof. Dr. Sinsi 06-28-2012 11:45 AM

Soğan Kremalı Somon Balığı
 
http://frmsinsi.net/images/forumsins...sinsi.net_.jpg
Malzemeler:

* 4 dilim somon balığı

* 1 demet taze kekik (yoksa baharatı da olur)

* 3 çorba kaşığı limon suyu

* 6 çorba kaşığı zeytinyağı

* 500 gr sebzelik soğan

* 1-2 çorba kaşığı margarin

* 3 yumurta sarısı

* Tuz

* Karabiber

* Toz şeker

* 150 gr yoğurt

* 1 göbek salata

* 1 salatalık

* 2 çorba kaşığı sirke

Hazırlanması:

* Balığı temizleyin. Kekiğin birkaç dalını süs için ayırın, geri kalanını kıyın. Bunların yarısını limon suyu ve 3 çorba kaşığı zeytinyağı ile karıştırın.

* Balığın üzerine bu sostan döküp 30 dakika sosu çekmesi için bir kenarda bekletin.

* Soğanı soyup ince ince doğrayın. Bir tencerede kızgın yağda sote edin. 15 dakika bu şekilde pişirin.

* Tencereyi ocaktan alın. Yumurta sarısı ve kekiği ilave edin. Tuz ve karabiber ile tatlandırın.

* Göbek salatayı yıkayın, ayıklayıp doğrayın. Salatalığı yıkayıp ikiye bölün. Çekirdekli kısımlarını temizleyip ince ince dilimleyin.

* Salata sosunu hazırlamak için yoğurt, 1-2 çorba kaşığı zeytinyağı ve sirkeyi karıştırın. Tuz, karabiber ve 1 tutam şeker ile tatlandırın. Fırını 225 dereceye ayarlayıp önceden ısıtın.

* Balığı tuz ve karabiber ile tatlandırıp kalan yağda her tarafını kızartın. Ardından balıkları bir fırın tepsisine alıp soğanlı kremayı üzerine dökün. 225 dereceye ayarlı fırında 10 dakika kadar pişirin.

* Balık ve salatayı servis tabağına alın. Hazırladığınız sosu salataya döküp servis yapın.


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.