Somon Fileto |
06-28-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Somon FiletoMalzemeler: * 100 gr ceviz * 1 soğan * 3-4 çorba kaşığı sirke * 1 çorba kaşığı hardal * Tuz * Karabiber * 5 çorba kaşığı zeytinyağı * 3 demet roka * 4 somon fileto * 2 çorba kaşığı limon suyu * 2-3 çorba kaşığı un Hazırlanması: * Cevizlerin fazlalıklarını ayıklayın Tavada yağ kullanmadan kavurun Soğuduktan sonra iri iri kıyın * Soğanı soyup küp küp doğrayın * Sirkeyi, hardal ve 2 çorba kaşığı su ile karıştırın Tuz ve karabiberle tatlandırın 3 çorba kaşığı yağ ekleyin * Rokayı ayıklayıp yıkayın ve suyunu süzün * Servis tabaklarına rokayı paylaştırın * Balıkları temizleyip limon suyu, tuz ve karabiberle tatlandırın Son olarak una bulayın * Kalan yağı bir tavada kızdırın Balıkları 2-3 dakika kızartın Ardından rokaların üzerine yerleştirin * Üzerine ceviz serpip sosu dökün |
|