Midye Tavanın Yapılışı |
06-28-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Midye Tavanın YapılışıMidye Tavanın yapılışı: 40 adet iç midyelerin tüylü kısımları temizlendikten sonra tatlı su ile iyice yıkayıp süzgeçte 10 dakika bekletip iyice süzdürünüz, ardından midyelerin fazla suyunu da kağıt peçeteyle alınız Diğer taraftan 2 su bardağı beyaz unla, 1 tatlı kaşığı tuzu karıştırınız Ardından suyu alınmış olan midyeleri una batırarak 2 su bardağı kızgın yağda kızartınız Fazla yağını almak için midyeleri peçete üzerine yerleştiriniz, oradan da servis tabağına koyduktan sonra 2 adet limon ve 2 demet maydanozla ve üzerinede karabiber ekerek servis yapınız Afiyet şeker olsun, yarasın, kilo yapmasın Not: Kızğın yağ kullanıldığından dolayı bez eldiven kullanınız Kağıt havlu kullanımasındaki amaç, yağın içine düşen suyun sıçramasını önlemek içindir kaynak |
|