![]() |
Alabalık Yahnisi |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Alabalık Yahnisialabalık nasıl pişirilir - alabalık yahnisi nasıl yapılır - patatesli alabalık yahnisiBalığın dilimlerini tuzlu suda haşlayıp, derisi ve kılçıklarını çıkarınız ![]() Etlerini tencereye atıp, bir baş soğan çentip, 1 kaşık tereyağı ile kuvvetli ateşte pembeleşinceye kadar çeviriniz ![]() Sonra orta ateşe alıp içine soyulmuş ve doğranmış 1,5 kilo patates koyunuz ![]() Domates salçasıyla baharat ekiniz ![]() Patateslerin yarısını geçinceye kadar etsuyu doldurup yavaş yavaş pişiriniz ![]() Tuzunu, indirmeden 3 dakika önce koyunuz ![]() Not: Balığın deri ve kılçıklarını kolayca çıkarabilecek kadar haşlayınız ![]() alıntı |
![]() |
![]() |
|