ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Yemek Tarifleri (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=609)
-   -   Alabalık Yahnisi (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=185160)

Prof. Dr. Sinsi 06-28-2012 11:51 AM

Alabalık Yahnisi
 
alabalık nasıl pişirilir - alabalık yahnisi nasıl yapılır - patatesli alabalık yahnisiBalığın dilimlerini tuzlu suda haşlayıp, derisi ve kılçıklarını çıkarınız.


Etlerini tencereye atıp, bir baş soğan çentip, 1 kaşık tereyağı ile kuvvetli ateşte pembeleşinceye kadar çeviriniz.


Sonra orta ateşe alıp içine soyulmuş ve doğranmış 1,5 kilo patates koyunuz.


Domates salçasıyla baharat ekiniz.


Patateslerin yarısını geçinceye kadar etsuyu doldurup yavaş yavaş pişiriniz.


Tuzunu, indirmeden 3 dakika önce koyunuz.


Not: Balığın deri ve kılçıklarını kolayca çıkarabilecek kadar haşlayınız.



alıntı


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.