Gül Tatlısı 2 |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Gül Tatlısı 2Gül Tatlısı tarifi - Gül Tatlısı nasil yapilir - kolay Gül Tatlısı ![]() MALZEMELER:
[*]Margarin, yoğurt, sıvıyağ, kabartma tozu, vanilya veirmii güzelce karıştırın [*]Kaşıkla azar azar un ilave edin, aynı zamnada hamuru karıştırın [*]Yumuşak ve ele yapışmayan bir hamur elde edene kadar un eklemeye devam edin [*]Hamuru 5 dakika dinlendirin [*]Hamurdan istediğiniz büyüklükte parçalar kopartarak merdane ile incecik açın [*]Çaydanlık kapağı ile daireler kesin[*]Karşılıklı kenarlarından 4 çizik atın [*]Çiziklerin ortasına istediğiniz kadar ceviz koyun [*]Her çentiği dairenin ortasına doğru gül yaprağı gibi kapatarak kenarlardan hafif bastırın [*]Yağlı tepsiye dizdiğiniz gülleri 180 dereceli fırında iyice kızarana kadar pişirin [*]Pişmesine yakın şerbetini hazırlamaya başlayın [*]Su ve şekeri kaynayana kadar ocakta tutun ve kaynamaya başladıktan sonra 8 dakika kısık ateşte pişirip ocaktan alın [*]Fırından çıkan tatlıların üzerine şerbeti dökün [*]Şerbetini çekene kadar dinlendirip toz fıstıkla süsleyerek servis edin![]() Not: [*]Hamur ve şerbet sıcak olacak [*]Açarken hamuru mümkün olduğu kadar ince açın ki hamurlaşmasın
|
|
|
|