ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Tatlı (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=687)
-   -   Gül Tatlısı 2 (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=185074)

Prof. Dr. Sinsi 06-27-2012 08:02 PM

Gül Tatlısı 2
 
Gül Tatlısı tarifi - Gül Tatlısı nasil yapilir - kolay Gül Tatlısı


http://frmsinsi.net/images/forumsins...sinsi.net_.jpg



MALZEMELER:

  • 2 çay bardağı irmik
  • 2 çay bardağı zeytinyağı
  • 2 çay bardağı yoğurt
  • 125 gr margarin
  • 5 su bardağı un (yinede kendiniz ayarlayın)
  • 1′er pkt kabartma tozu ve vanilya
  • 1 su bardağı çekilmiş ceviz
Kıvamı İçin:

  • 3 su bardağı su
  • 3 su bardağı şeker
  • bir kaç damla limon suyu
YAPILIŞI:

[*]Margarin, yoğurt, sıvıyağ, kabartma tozu, vanilya veirmii güzelce karıştırın.[*]Kaşıkla azar azar un ilave edin, aynı zamnada hamuru karıştırın.[*]Yumuşak ve ele yapışmayan bir hamur elde edene kadar un eklemeye devam edin.[*]Hamuru 5 dakika dinlendirin.[*]Hamurdan istediğiniz büyüklükte parçalar kopartarak merdane ile incecik açın.[*]Çaydanlık kapağı ile daireler kesin[*]Karşılıklı kenarlarından 4 çizik atın.[*]Çiziklerin ortasına istediğiniz kadar ceviz koyun.[*]Her çentiği dairenin ortasına doğru gül yaprağı gibi kapatarak kenarlardan hafif bastırın.[*]Yağlı tepsiye dizdiğiniz gülleri 180 dereceli fırında iyice kızarana kadar pişirin.[*]Pişmesine yakın şerbetini hazırlamaya başlayın.[*]Su ve şekeri kaynayana kadar ocakta tutun ve kaynamaya başladıktan sonra 8 dakika kısık ateşte pişirip ocaktan alın.[*]Fırından çıkan tatlıların üzerine şerbeti dökün.[*]Şerbetini çekene kadar dinlendirip toz fıstıkla süsleyerek servis edin.
Not:

[*]Hamur ve şerbet sıcak olacak.[*]Açarken hamuru mümkün olduğu kadar ince açın ki hamurlaşmasın.


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.