![]() |
Gül Tatlısı 2
Gül Tatlısı tarifi - Gül Tatlısı nasil yapilir - kolay Gül Tatlısı
http://frmsinsi.net/images/forumsins...sinsi.net_.jpg MALZEMELER:
[*]Margarin, yoğurt, sıvıyağ, kabartma tozu, vanilya veirmii güzelce karıştırın.[*]Kaşıkla azar azar un ilave edin, aynı zamnada hamuru karıştırın.[*]Yumuşak ve ele yapışmayan bir hamur elde edene kadar un eklemeye devam edin.[*]Hamuru 5 dakika dinlendirin.[*]Hamurdan istediğiniz büyüklükte parçalar kopartarak merdane ile incecik açın.[*]Çaydanlık kapağı ile daireler kesin[*]Karşılıklı kenarlarından 4 çizik atın.[*]Çiziklerin ortasına istediğiniz kadar ceviz koyun.[*]Her çentiği dairenin ortasına doğru gül yaprağı gibi kapatarak kenarlardan hafif bastırın.[*]Yağlı tepsiye dizdiğiniz gülleri 180 dereceli fırında iyice kızarana kadar pişirin.[*]Pişmesine yakın şerbetini hazırlamaya başlayın.[*]Su ve şekeri kaynayana kadar ocakta tutun ve kaynamaya başladıktan sonra 8 dakika kısık ateşte pişirip ocaktan alın.[*]Fırından çıkan tatlıların üzerine şerbeti dökün.[*]Şerbetini çekene kadar dinlendirip toz fıstıkla süsleyerek servis edin. Not: [*]Hamur ve şerbet sıcak olacak.[*]Açarken hamuru mümkün olduğu kadar ince açın ki hamurlaşmasın. |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.