![]() |
Muhallebili Ekmek Tatlısı |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Muhallebili Ekmek Tatlısısütlü tatlılar - ekmek tatlısı nasıl yapılır ![]() Muhallebili ekmek tatlısı malzemeleri 1 paket tuzsuz peksimet Şerbeti için 2 su bardağı toz şeker 2 su bardağı su Muhallebisi için 1 litre süt 2 yemek kaşığı un 1 yemek kaşığı nişasta 2 yemek kaşığı pudra şeker Üzeri için 2 paket krem şanti 1 su bardağı süt Hindistan cevizi Muhallebili ekmek tatlısı hazırlanışı Süt, un ve şeker birleşiminin en güzel lezzeti muhallebi ile yapacağınız tatlılarla sofralarınıza tat katın ![]() Şekeri tencereye alıp sürekli karıştırarak kısık ateşte pembeleşinceye kadar kavurun ![]() ![]() Tahta bir kaşıkla katılaşan şekeri eritip ocağın altını kapatın ![]() Soğumaya bırakın ![]() Peksimetleri yüksek kenarlı kare bir servis tabağına dizin ![]() Üzerine hazırladığınız şerbeti döküp, birer kat daha ekmek yerleştirin ![]() Tekrar şerbeti döküp soğumaya bırakın ![]() Muhallebi için, süte un, pudra şeker ve nişastayı ilave edip sürekli karıştırarak pişirin ![]() Kaynayınca ocağın altını kapatıp, 15 dakika mikserle çırpın ![]() Ilınan muhallebiyi şerbetli ekmeklerin üzerine yayıp buzdolabına kaldırın ![]() İyice donması için en az 2 saat buzdolabında bekletin ![]() Krem şanti paketlerini bir bardak soğuk süt ile çırpın ![]() Spatula yardımı ile donan tatlının üzerine yayıp üzerini düzeltin ![]() En üste bol miktarda hindistan cevizi serpin ![]() Böğürtlen ve nane yaprağı ile süsleyerek servis yapın ![]() |
![]() |
![]() |
|