Muhallebili Baklava |
06-27-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Muhallebili Baklavabaklava tarifleri - şerbetli tatlılar - muhallebili baklava nasıl yapılır Muhallebili baklava malzemeleri Yarım paket baklava yufkası 15 su bardağı süt 1 paket vanilya 2 yemek kaşığı toz şeker 1 yumurta 2 yemek kaşığı un 1 yemek kaşığı irmik 60 gr tereyağı Şerbeti için 2 su bardağı su 2 su bardağı tozşeker Yarım limonun suyu Üzeri için Toz antep fıstığı Muhallebili baklava hazırlanışı Şerbet için su, şeker ve limon suyunu bir t encerede kaynatıp soğumaya bırakın Süt, şeker, yumurta, un, irmik ve vanilyayı bir tencereye alın Orta ateşte sürekli karıştırarak koyulaşıncaya kadar pişirin Soğumaya bırakın 3 baklava yufkasını üst üste dizin ve 4 parmak kalınlığında şeritler halinde kesin Uç kısmına 1 yemek kaşığı muhallebi yerleştirip muska şeklinde sarın Yufkalar bitinceye kadar işlemi tekrarlayın Tereyağını eritin ve fırça ile üzerlerine sürün 180 dereceye ayarlanmış fırında kızarıncaya kadar pişirin Fırından çıkartıp 2 dakika beklettikten sonra üzerine şerbeti dökün Soğuduktan sonra üzerine toz fıstık serpip servis yapın |
|