![]() |
Muhallebili Baklava
baklava tarifleri - şerbetli tatlılar - muhallebili baklava nasıl yapılır
http://frmsinsi.net/images/forumsins...sinsi.net_.jpg Muhallebili baklava malzemeleri Yarım paket baklava yufkası 1.5 su bardağı süt 1 paket vanilya 2 yemek kaşığı toz şeker 1 yumurta 2 yemek kaşığı un 1 yemek kaşığı irmik 60 gr tereyağı Şerbeti için 2 su bardağı su 2 su bardağı tozşeker Yarım limonun suyu Üzeri için Toz antep fıstığı Muhallebili baklava hazırlanışı Şerbet için su, şeker ve limon suyunu bir t encerede kaynatıp soğumaya bırakın. Süt, şeker, yumurta, un, irmik ve vanilyayı bir tencereye alın. Orta ateşte sürekli karıştırarak koyulaşıncaya kadar pişirin. Soğumaya bırakın. 3 baklava yufkasını üst üste dizin ve 4 parmak kalınlığında şeritler halinde kesin. Uç kısmına 1 yemek kaşığı muhallebi yerleştirip muska şeklinde sarın. Yufkalar bitinceye kadar işlemi tekrarlayın. Tereyağını eritin ve fırça ile üzerlerine sürün. 180 dereceye ayarlanmış fırında kızarıncaya kadar pişirin. Fırından çıkartıp 2 dakika beklettikten sonra üzerine şerbeti dökün. Soğuduktan sonra üzerine toz fıstık serpip servis yapın. |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.