![]() |
Kaymaklı beyaz çevirme tatlısı |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Kaymaklı beyaz çevirme tatlısıKaymaklı beyaz çevirme tatlısı Kaymaklı beyaz çevirme tatlısı KAÇ KİŞİLİK: 6 HAZIRLAMA SÜRESİ: 30 dk PİŞME SÜRESİ: 15 dk Malzemeler: 1 kg tozşeker 1 su bardağı su Yarım limonun suyu 2 çay kaşığı vanilya 1 lüle kaymak (200 gr) Hazırlanışı: * Şeker ve suyu bir tencerede kaynatın ![]() ![]() ![]() * Uzun saplı tahta bir kaşıkla şurubu hep aynı yöne doğru yaklaşık 15 dakika karıştırın ![]() ![]() ![]() *Tatlıya kaymak ve vanilyayı ekleyip yedirinceye kadar iyice karıştırın ![]() ![]() İstanbullu Rum kadınlarının misafirlerine sunmak için yaptığı kaşık tatlılarının içinde özel beceri gerektiren bir tatlıdır Kaymaklı beyaz çevirme tatlısı ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|