![]() |
Cevizli Afyon Kaymağı |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Cevizli Afyon KaymağıAfyon Kaymağı - Kaymak Tarifi - Afyon Kaymağı Nasıl Yapılır ![]() Malzeme Listesi: * 1 kilo süt * 1 su bardağı un 200gr lık bardak * 1 su bardağı toz şeker * 1 paket vanilya * 1 yemek kaşığımargarin veya tereyağı Sos Malzemesi: * 1 su bardağı süt * 1 paket krem şanti * 1 su bardağı iri kırılmış ceviz not:Bir de arkadaşımın söğlediği püf noktası tepsiye hindistan cevizini serdikten sonra muhallebisini dökerken çok dikkatli yavaş yavaş ve sırayla dökmek gerekiyormuş ![]() ![]() Tarif: * Bütün muhallebi malzemeleri tencereye konup karıştırarak muhallebi kıvamına gelene kadar pişiriyoruz ![]() * Dik dörtgen borcam,mutlaka kare veya dikdörtgen olması gerekiyor eşit şekilde kesebilmek için tepsiye sırasıyla önce hidistan cevizini seriyoruz ![]() * Sonra muhallabisini yavaş yavaş sırayla döküyoruz ![]() * Krem şantiyi bir bardak soguk sütle çırpıyoruz muhallebinin üzerine döküyoruz ![]() * En üste bir su bardağı kalın kırılmış cevizi yayıyoruz ![]() * Bu da önemli bir gece dolapta bekletiyoruz eğer bir gece bekletmessek kesip katlaması zor oluyormuş muhallebi kırılıyormış ![]() * Bir gece bekleyen muhallebiyi dolaptan çıkarıp uzunlamasına önce 2 kesiyoruz ![]() ![]() ![]() alıntıdır |
![]() |
![]() |
|