![]() |
Cevizli Afyon Kaymağı
Afyon Kaymağı - Kaymak Tarifi - Afyon Kaymağı Nasıl Yapılır
http://frmsinsi.net/images/forumsins...sinsi.net_.jpg Malzeme Listesi: * 1 kilo süt * 1 su bardağı un 200gr lık bardak * 1 su bardağı toz şeker * 1 paket vanilya * 1 yemek kaşığımargarin veya tereyağı Sos Malzemesi: * 1 su bardağı süt * 1 paket krem şanti * 1 su bardağı iri kırılmış ceviz not:Bir de arkadaşımın söğlediği püf noktası tepsiye hindistan cevizini serdikten sonra muhallebisini dökerken çok dikkatli yavaş yavaş ve sırayla dökmek gerekiyormuş.Hızlı birden aktararırsak hindistan cevizi dağalabiliyormuş. Tarif: * Bütün muhallebi malzemeleri tencereye konup karıştırarak muhallebi kıvamına gelene kadar pişiriyoruz. * Dik dörtgen borcam,mutlaka kare veya dikdörtgen olması gerekiyor eşit şekilde kesebilmek için tepsiye sırasıyla önce hidistan cevizini seriyoruz. * Sonra muhallabisini yavaş yavaş sırayla döküyoruz. * Krem şantiyi bir bardak soguk sütle çırpıyoruz muhallebinin üzerine döküyoruz. * En üste bir su bardağı kalın kırılmış cevizi yayıyoruz. * Bu da önemli bir gece dolapta bekletiyoruz eğer bir gece bekletmessek kesip katlaması zor oluyormuş muhallebi kırılıyormış. * Bir gece bekleyen muhallebiyi dolaptan çıkarıp uzunlamasına önce 2 kesiyoruz.Sonara tekrar enlemesine 3 bölüp her böldüğümüz parçayı ikiye katlayıp bir üstü uç uca gelecek şekilde servis tabağına alıp servis yapıyoruz.Afiyet olsun. alıntıdır |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.