ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Yemek Tarifleri (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=609)
-   -   Cevizli Afyon Kaymağı (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=184987)

Prof. Dr. Sinsi 06-27-2012 08:17 PM

Cevizli Afyon Kaymağı
 
Afyon Kaymağı - Kaymak Tarifi - Afyon Kaymağı Nasıl Yapılır
http://frmsinsi.net/images/forumsins...sinsi.net_.jpg
Malzeme Listesi:


* 1 kilo süt

* 1 su bardağı un 200gr lık bardak

* 1 su bardağı toz şeker

* 1 paket vanilya

* 1 yemek kaşığımargarin veya tereyağı


Sos Malzemesi:


* 1 su bardağı süt

* 1 paket krem şanti

* 1 su bardağı iri kırılmış ceviz


not:Bir de arkadaşımın söğlediği püf noktası tepsiye hindistan cevizini serdikten sonra muhallebisini dökerken çok dikkatli yavaş yavaş ve sırayla dökmek gerekiyormuş.Hızlı birden aktararırsak hindistan cevizi dağalabiliyormuş.


Tarif:


* Bütün muhallebi malzemeleri tencereye konup karıştırarak muhallebi kıvamına gelene kadar pişiriyoruz.

* Dik dörtgen borcam,mutlaka kare veya dikdörtgen olması gerekiyor eşit şekilde kesebilmek için tepsiye sırasıyla önce hidistan cevizini seriyoruz.

* Sonra muhallabisini yavaş yavaş sırayla döküyoruz.

* Krem şantiyi bir bardak soguk sütle çırpıyoruz muhallebinin üzerine döküyoruz.

* En üste bir su bardağı kalın kırılmış cevizi yayıyoruz.

* Bu da önemli bir gece dolapta bekletiyoruz eğer bir gece bekletmessek kesip katlaması zor oluyormuş muhallebi kırılıyormış.

* Bir gece bekleyen muhallebiyi dolaptan çıkarıp uzunlamasına önce 2 kesiyoruz.Sonara tekrar enlemesine 3 bölüp her böldüğümüz parçayı ikiye katlayıp bir üstü uç uca gelecek şekilde servis tabağına alıp servis yapıyoruz.Afiyet olsun.





alıntıdır


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.