Saray Usulü Güllaç |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Saray Usulü Güllaçsütlü tatlı tarifleri ![]() Malzemeler: * 10 yaprak hazır güllaç * 2 5 litre süt* 2 5 su bardağı toz şeker* 1 su bardağı pudra şekeri * 1 su bardağı hindistan cevizi * Yarım çay bardağı gülsuyu * Yeşil fıstık * File fındık Süslemek İçin : * Kiraz şekerlemesi * Toz yeşil fıstık Hazırlanması: * Tencereye 2 5 litre sütü alın ve ılıtın Daha sonra üzerine 2 5 su bardağı toz şekeri ekleyin Üzerine gülsuyu ilave edin![]() * Yuvarlak bir kaba ilk önce bir kepçe sütten dökün Daha sonra birinci güllacı parlak kısmı üstte kalacak şekilde tepsiye alın Üzerine sütten dökün ve bu şekilde 5 adet güllacı hazırlayın![]() * Güllacın yarısına gelince üzerine pudra şekerinin yarısını, hindistan cevizinin yarısını, yeşil fıstık ve file fındık ilave edin ![]() * Tekrar kalan 5 adet güllacı aralarına süt dökerek hazırlayın ![]() * Kalan pudra şekerini ve hindistan cevizini ilave edin ![]() * En üste tekrar süt ilave edin ![]() * Güllacın üzerini toz yeşil fıstık ve kiraz şekerlemesi ile süsleyek servis edin
|
|
|
|