Kavrulmuş Badem |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Kavrulmuş Bademtatlı tarifleri - kavrulmuş badem tatlısı ![]() 200gr kabuklu badem, 200gr toz şeker, bir paket vanilin, çay kaşığı ucuyla tarçın, 100ml su1 Şeker, vanilin, tarçın ve suyu teflon tavada kaynatın Fokurdamaya başlayınca bademleri ekleyin ve karıştırmaya başlayın![]() 2 Tahta kaşıkla karıştırın, karıştırın, karıştırın…3 Şerbet kurumaya başlayana dek, yani kum veya iri taneli tuz gibi olana kadar karıştırın![]() 4 Siz halen karıştırmaya devam ederken kristalleşen şeker yavaş yavaş tekrar erimeye başlayacak Bademler de ince, parlak kahverengi bir tabakayla kaplanacaklar Bu aşamadan sonra istediğiniz an ateşten alabilirsiniz Fakat dikkat edin; karamel yanıp, bademlerin tadını acılaştırmasın![]() 5 Bademleri ateşten alır almaz pişirme kağıdının üzerine yayın ve çatal yardımıyla birbirinden ayırın Çok sıcak oluyorlar, elinizle dokunmayın, hele sakın tadı nasıl oldu diye ağzınıza atmayın! Ilıklaşana kadar bekletin![]() (Pişirme kağıdının üzerini katı yağla yağlayabilirsiniz ) |
|
|
|