![]() |
Ayva Tatlısı Pişmaniye Eşliğinde |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Ayva Tatlısı Pişmaniye Eşliğinde![]() Malzemeler 3 adet ayva 10 yemek kaşığı toz şeker 1 su bardağı su Çay kaşığının uç kısmı ile kırmızı gıda boyası Pişmaniye Çikolata sos Yapılışı Ayvaların kabukları soyulduktan sonra ikiye bölünerek ortalarındaki çekirdekli sert kısım çıkartılır ![]() Tencereye yerleştirilen ayvaların çukur kısımlarına toz şeker serpilir ![]() Ayvaların orta kısımlarından çıkartılan çekirdekler tencereye aktarıır ![]() Çekirdekler, ayva tatlısının suyunun jöle kıvamında olmasını sağlar ![]() Su ile gıda boyası karıştırılarak ayvaların üzerine dökülür ![]() Ayvalar yumuşayana kadar pişirilir ![]() Ayvalar pişerken gıda boyasının eşit dağılması için ayvaların çevrilmesi gerekir ![]() Gıda boyası kullanmak istemiyorsanız, su yerine vişne suyu kullanabilirsiniz ![]() Ayvalar servis yapılırken ortalarındaki çukur kısımlara pişmaniye yerleştirilerek çikolata sos ile servis yapılır ![]() alıntı |
![]() |
![]() |
|