Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
ekmek, kulesi, vişneli

Vişneli Ekmek Kulesi

Eski 06-27-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Vişneli Ekmek Kulesi





Malzemeler


500 gr vişne

200 gr toz şeker

10-12 dilim kabukları alınmış beyaz ekmek

2 su bardağı su


Yapılışı


Vişnenin bir kısmı süsleme için ayrılır,geri kalan su ve şekerle birlikte kaynatılır

Soğumaya bırakılır

Ekmek dilimleri kullanılacak kap büyüklüğünde, kabı ekmek dilimlerinin üzerine ters çevirerek

bıçakla kesmek suretiyle 12 adet yuvarlak elde edilir

Kalan ekmekle kabın etrafı için,şeritler kesilir

Kesilen ekmekler vişne şurubu ile ıslatılır

Altı adet kabın altına, birer adet yuvarlak ve yanlarına da şeritler yerleştirilip ortalarına kaynatılmış vişneler konur

Üst kısımları da, yuvarlak dilimlerle kapatılır

Kaplar streç film ile kaplanır

Kapların üzerine, ağırlık yapması için küçük kaplar konarak bir gece bekletilir

Dikkatli biçimde kaplar ters çevrilerek tabağa aktarılır

Üzerine ayrılan vişneler dizilerek servis yapılır


Tercihe göre yanında kaymak veya vanilyalı dondurma ikram edilir



alıntı

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.