![]() |
Vişneli Ekmek Kulesi |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Vişneli Ekmek Kulesi![]() Malzemeler 500 gr vişne 200 gr toz şeker 10-12 dilim kabukları alınmış beyaz ekmek 2 su bardağı su Yapılışı Vişnenin bir kısmı süsleme için ayrılır,geri kalan su ve şekerle birlikte kaynatılır ![]() Soğumaya bırakılır ![]() Ekmek dilimleri kullanılacak kap büyüklüğünde, kabı ekmek dilimlerinin üzerine ters çevirerek bıçakla kesmek suretiyle 12 adet yuvarlak elde edilir ![]() Kalan ekmekle kabın etrafı için,şeritler kesilir ![]() Kesilen ekmekler vişne şurubu ile ıslatılır ![]() Altı adet kabın altına, birer adet yuvarlak ve yanlarına da şeritler yerleştirilip ortalarına kaynatılmış vişneler konur ![]() Üst kısımları da, yuvarlak dilimlerle kapatılır ![]() Kaplar streç film ile kaplanır ![]() Kapların üzerine, ağırlık yapması için küçük kaplar konarak bir gece bekletilir ![]() Dikkatli biçimde kaplar ters çevrilerek tabağa aktarılır ![]() Üzerine ayrılan vişneler dizilerek servis yapılır ![]() Tercihe göre yanında kaymak veya vanilyalı dondurma ikram edilir ![]() alıntı |
![]() |
![]() |
|