![]() |
Vişneli Ekmek Kulesi
http://frmsinsi.net/images/forumsins...sinsi.net_.jpg
Malzemeler 500 gr vişne 200 gr toz şeker 10-12 dilim kabukları alınmış beyaz ekmek 2 su bardağı su Yapılışı Vişnenin bir kısmı süsleme için ayrılır,geri kalan su ve şekerle birlikte kaynatılır. Soğumaya bırakılır. Ekmek dilimleri kullanılacak kap büyüklüğünde, kabı ekmek dilimlerinin üzerine ters çevirerek bıçakla kesmek suretiyle 12 adet yuvarlak elde edilir. Kalan ekmekle kabın etrafı için,şeritler kesilir. Kesilen ekmekler vişne şurubu ile ıslatılır. Altı adet kabın altına, birer adet yuvarlak ve yanlarına da şeritler yerleştirilip ortalarına kaynatılmış vişneler konur. Üst kısımları da, yuvarlak dilimlerle kapatılır. Kaplar streç film ile kaplanır. Kapların üzerine, ağırlık yapması için küçük kaplar konarak bir gece bekletilir. Dikkatli biçimde kaplar ters çevrilerek tabağa aktarılır. Üzerine ayrılan vişneler dizilerek servis yapılır. Tercihe göre yanında kaymak veya vanilyalı dondurma ikram edilir. alıntı |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.