![]() |
Ayvalı Muhallebi |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Ayvalı Muhallebiayvalı muhallebi tarifi - farklı muhallebi yapılışı ![]() MALZEMELER: Tabanı için: 3 adet ayva 2 yemek kaşığı şeker Yarım su bardağı su Muhallebi için: 1 litre süt 3 kahve fincanı şeker 2 kahve fincanı un ( tepeleme ) Mercimek büyüklüğünde damla sakızı 50 gr ![]() 1 paket vanilya Yarım su bardağı fındık kırığı Üzeri için: 1 adet yumurtanın akı 2 yemek kaşığı pudra şekeri YAPILIŞI: Önce muhallebinin tabanını yapıyoruz: Ayvaların kabuklarını soyun ve su dolu bir kaba küp şeklinde doğrayın ![]() Tencereye 2 kaşık şekeri alıp, karamelize olana kadar karıştırın ![]() Üzerine yarım bardak suyu yavaş yavaş ilave edip, karıştırın ![]() Ayvaların suyunu süzün ve karamelize olmuş şerbete atın ![]() Ayvalar yumuşayana kadar pişirin ![]() Pişen ayvaları borcam tepsiye boşaltın ve yayın ![]() Muhallebi için; tencereye sütü,şekeri,unu ve damla sakızını alıp,karıştırın ![]() Muhallebi kıvamına gelene kadar karıştırarak pişirin ![]() Ocaktan alınca içine,margarin,vanilya ve fındığı ekleyip,karıştırın ![]() Muhallebiyi ayvaların üzerine döşeyin ![]() Yumurta akını ve pudra şekerini köpük olana kadar çırpın ![]() Bu sosu ılık olan muhallebinin üzerine yayın ![]() Muhallebiyi 200 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirin ![]() Soğuyan muhallebiyi dilimleyerek servis edin ![]() AFİYET BAL ŞEKER OLSUN ![]() |
![]() |
![]() |
|