ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Yemek Tarifleri (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=609)
-   -   Ayvalı Muhallebi (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=184829)

Prof. Dr. Sinsi 06-27-2012 08:43 PM

Ayvalı Muhallebi
 
ayvalı muhallebi tarifi - farklı muhallebi yapılışı

http://frmsinsi.net/images/forumsins...sinsi.net_.jpg

MALZEMELER:

Tabanı için:

3 adet ayva

2 yemek kaşığı şeker

Yarım su bardağı su
Muhallebi için:

1 litre süt

3 kahve fincanı şeker

2 kahve fincanı un ( tepeleme )

Mercimek büyüklüğünde damla sakızı

50 gr. margarin

1 paket vanilya

Yarım su bardağı fındık kırığı
Üzeri için:

1 adet yumurtanın akı

2 yemek kaşığı pudra şekeri

YAPILIŞI:


Önce muhallebinin tabanını yapıyoruz: Ayvaların kabuklarını soyun ve su dolu bir kaba küp şeklinde doğrayın.

Tencereye 2 kaşık şekeri alıp, karamelize olana kadar karıştırın.

Üzerine yarım bardak suyu yavaş yavaş ilave edip, karıştırın.

Ayvaların suyunu süzün ve karamelize olmuş şerbete atın.

Ayvalar yumuşayana kadar pişirin.

Pişen ayvaları borcam tepsiye boşaltın ve yayın.

Muhallebi için; tencereye sütü,şekeri,unu ve damla sakızını alıp,karıştırın.

Muhallebi kıvamına gelene kadar karıştırarak pişirin.

Ocaktan alınca içine,margarin,vanilya ve fındığı ekleyip,karıştırın.

Muhallebiyi ayvaların üzerine döşeyin.

Yumurta akını ve pudra şekerini köpük olana kadar çırpın.

Bu sosu ılık olan muhallebinin üzerine yayın.

Muhallebiyi 200 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirin.

Soğuyan muhallebiyi dilimleyerek servis edin.


AFİYET BAL ŞEKER OLSUN.


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.