![]() |
Ayvalı Muhallebi
ayvalı muhallebi tarifi - farklı muhallebi yapılışı
http://frmsinsi.net/images/forumsins...sinsi.net_.jpg MALZEMELER: Tabanı için: 3 adet ayva 2 yemek kaşığı şeker Yarım su bardağı su Muhallebi için: 1 litre süt 3 kahve fincanı şeker 2 kahve fincanı un ( tepeleme ) Mercimek büyüklüğünde damla sakızı 50 gr. margarin 1 paket vanilya Yarım su bardağı fındık kırığı Üzeri için: 1 adet yumurtanın akı 2 yemek kaşığı pudra şekeri YAPILIŞI: Önce muhallebinin tabanını yapıyoruz: Ayvaların kabuklarını soyun ve su dolu bir kaba küp şeklinde doğrayın. Tencereye 2 kaşık şekeri alıp, karamelize olana kadar karıştırın. Üzerine yarım bardak suyu yavaş yavaş ilave edip, karıştırın. Ayvaların suyunu süzün ve karamelize olmuş şerbete atın. Ayvalar yumuşayana kadar pişirin. Pişen ayvaları borcam tepsiye boşaltın ve yayın. Muhallebi için; tencereye sütü,şekeri,unu ve damla sakızını alıp,karıştırın. Muhallebi kıvamına gelene kadar karıştırarak pişirin. Ocaktan alınca içine,margarin,vanilya ve fındığı ekleyip,karıştırın. Muhallebiyi ayvaların üzerine döşeyin. Yumurta akını ve pudra şekerini köpük olana kadar çırpın. Bu sosu ılık olan muhallebinin üzerine yayın. Muhallebiyi 200 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirin. Soğuyan muhallebiyi dilimleyerek servis edin. AFİYET BAL ŞEKER OLSUN. |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.