Kup Griye |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Kup GriyeMalzemeler : Vanlyalı veya Karamel dondurma 3-4 top Bademli krokant (kırılmış) 1 yemek kaşığı Krem Şanti 25-30 g Karamel Sos 1 yemek kaşığı Vanilyalı Dondurma için Süt 2000 g Sıvı şanti 400 g Sahlep 5 g Suni sahlep Avrupa 3 g Emülgatör 1 çay kaşığı Yumurta sarısı 160 g Vanilya 1/2 çay kaşığı Karamel sos için Toz şeker 500 g Sıvı şanti 200 g Su 100 g Hazırlanışı: Vanilyalı dondurma için süt ve sıvı şanti bir kabın içine koyulup, içersine 50 g toz şeker katılmış sahlepler ile birlikte ateşte kaynatılır ![]() Kaynama noktasında toz şeker ve emülgatör eklenerek 5 dk pişirilir ve ateşten alınır![]() Diğer tarafta mikserde yumurta sarıları çırpılırken içersine pişmiş süt, şanti, sahlep karışımı azar azar dökülerek yedirilir Vanilya ilave edilip, soğumaya bırakılır![]() Soğuduktan sonra dondurma makinesinde çevrilir Buzdolabında bekletilmiş kup bardağının 3/4`ü vanilya ve karamel dondurma ile doldurulur Krem şanti ile süslemesi yapılıp, üzerine bademli krokant dökülür![]() Karamel sos için toz şeker bir spatula ile karıştırılarak hafif ateşte karamelize edilir İçerisine su ve sıvı şanti eklenerek kaynatılıp, soğumaya bırakılır![]() Hazırladığımız kupun en üstüne karamel sos dökülür Şemsiye gibi süslemelerle dekor yapılır alıntı |
|
|
|