ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Yemek Tarifleri (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=609)
-   -   Kup Griye (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=184826)

Prof. Dr. Sinsi 06-27-2012 08:44 PM

Kup Griye
 
Malzemeler :


Vanlyalı veya Karamel dondurma 3-4 top

Bademli krokant (kırılmış) 1 yemek kaşığı

Krem Şanti 25-30 g

Karamel Sos 1 yemek kaşığı


Vanilyalı Dondurma için



Süt 2000 g

Sıvı şanti 400 g

Sahlep 5 g

Suni sahlep Avrupa 3 g

Emülgatör 1 çay kaşığı

Yumurta sarısı 160 g

Vanilya 1/2 çay kaşığı


Karamel sos için



Toz şeker 500 g

Sıvı şanti 200 g

Su 100 g



Hazırlanışı:


Vanilyalı dondurma için süt ve sıvı şanti bir kabın içine koyulup, içersine 50 g toz şeker katılmış sahlepler ile birlikte ateşte kaynatılır.


Kaynama noktasında toz şeker ve emülgatör eklenerek 5 dk. pişirilir ve ateşten alınır.


Diğer tarafta mikserde yumurta sarıları çırpılırken içersine pişmiş süt, şanti, sahlep karışımı azar azar dökülerek yedirilir. Vanilya ilave edilip, soğumaya bırakılır.


Soğuduktan sonra dondurma makinesinde çevrilir. Buzdolabında bekletilmiş kup bardağının 3/4`ü vanilya ve karamel dondurma ile doldurulur. Krem şanti ile süslemesi yapılıp, üzerine bademli krokant dökülür.


Karamel sos için toz şeker bir spatula ile karıştırılarak hafif ateşte karamelize edilir. İçerisine su ve sıvı şanti eklenerek kaynatılıp, soğumaya bırakılır.


Hazırladığımız kupun en üstüne karamel sos dökülür. Şemsiye gibi süslemelerle dekor yapılır.


alıntı


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.