![]() |
Fırında Pekmezli Kabak Tatlısı |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Fırında Pekmezli Kabak TatlısıMALZEMELER: 2 kg kabak, 4 su bardağı tozşeker (ben daha az koyuyorum hafif sevdiğim için), 1 su bardağı pekmez, Ceviz içi ![]() YAPILIŞI: Kabakları temizleyip yıkayın ve dilimleyerek tencereye yerleştirin ![]() Şekeri ekleyip bekletin ![]() ![]() ![]() Aralarına çubuk tarçın yerleştirip ocakta kısık ateşte yumuşayıncaya kadar pişirin ![]() Tepsiye alıp üzerine pekmezi gezdirin ![]() 15-20 dakika fırınlayın ![]() Dövülmüş ceviz içi serperek servis yapın ![]() alıntı |
![]() |
![]() |
|