Ballı muzlu ayva tatlısı |
06-27-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Ballı muzlu ayva tatlısıMalzeme 4 ayva 1 elma 4 muz 4 yemek kaşığı bal 100 g çekirdeksiz kuru üzüm 8 su bardağı su 6 su bardağı toz şeker 1 çay kaşığı şeker boyası Tarçın 8 yemek kaşığı kaymak 4 yemek kaşığı dövülmüş ceviz Hazırlanışı Ayvaların kabuklarını soyup, ikiye bölün, ortalarını oyun Suyu ve 5 su bardağı şekeri, şeker boyasıyla karıştırın Ayvaları bu karışımın içine yerleştirin Meyveler yumuşayana kadar pişirin Elmayı rendeleyin; 1 su bardağı tozşeker, üzüm ve tarçını orta ateşte kavurun Ayvaları tepsiye dizin, elmalı karışımı üzerlerine pay edin 180 derece fırında 10-15 dakika pişirin Soğuduktan sonra servis tabaklarına alın Muzları dilimleyin; ayvaların çevresine dizin Muzların üzerine birer parça kaymak koyun, onların üzerine de ceviz serpin Cevizin üstünde balı gezdirip, servis yapın |
|