Fırında Elma Tatlısı |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Fırında Elma TatlısıMalzeme : 5-6 adet mayhoş elma, 1 kaşık toz şeker 250 gr un, 2 yumurta, 2 kaşık pudra şekeri, 1 küçük paket margarin Yapılışı: 1- Elmaların sap ve dip kısımlarını birer parça kesiniz 2- Oyacakla çekirdek evlerini oyarak çıkarınız (dibini delmeyecek şekilde) 3- Oyulan yerlere toz şeker doldurup fırın tepsisine aralıklı diziniz 4- 250 gr unu hamur tahtasına koyup içerisine 1 küçük sana yağmı koyunuz 5- Unla yağ iyice kıyılınca ortasını açıp 2 yumurta sarısı, 2 kaşık pudra şekerini koyup bir hamur yapınız 6- Hamuru 10 parçaya ayırıp 5-10 dakika dinlendiriniz 7- Her parçayı merdane ile 3 mm incelikte açınız 8- Bu hamurla elmaların oyuk kısımlarından itibaren yarısına kadar kaplayınız 9- Hamurun üzerine fırça ile yumurta sarısı sürünüz 10- Artan hamurları 3 mm incelikte açıp nemse kalıbıyla yarım ay şeklinde parçalara kesiniz 11- Yarım ayları tekrar nemse kalıbıyla kesip yaprak şekline getiriniz 12- Yaprakların üzerine bıçak veya çatalla çizerek damarlar yapınız 13- Her elmadaki hamurun üzerine 3 er adet yapıştırınız 14- Portakal şekerlemesinden veya reçelinden hiçbiri yoksa portakal kabuğundan sap olarak parçalar kesip yapraklara birer sap yapınız 15- Yaprakların da üzerine yumurta sarısı sürüp fırında hamurlar kızarıncaya kadar bırakınız 16- Kalan şekerden koyu bir şerbet hazırlayınız 17- Fırından çıkan elmalann üzerine şerbeti yavaş yavaş dökünüz 18- Soğuyunca servis tabağına alıp servis yapınız
|
|
|
|