![]() |
Çilek Püreli Bavaruaz |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Çilek Püreli BavaruazMalzemeler: 300 gr süt 90 gr toz şeker 3 yumurta sarısı 7 jelatin yaprağı 8 gr nişasta 250 gr çilek 200 gr çilek için şeker 300 gr şantiy kreması Tarifi: Bir tencereye; sapları ayıklanmış ve yıkanmış 250 gram çilek koyarak üstlerine; 200 gram da toz şeker serpilir ve bir saat kadar bir tarafa bırakılır ![]() Bundan sonra diğer malzeme ile kremalı bavaruaz yapılır ![]() ![]() Böylelikle elde edilen bu bavaruaz karışımı kremalı ba-varuazda tarif edildiği şekilde kalıplamak suretiyle dondurulur, tabağa alınır ve servis yapılır ![]() Bu bavaruazın daha zarif ve daha lezzetli olması için : a) Ayrıca 50 gram çilek, 150 gram toz şeker, 75 gram su, bir tatlı kaşığı limon suyu, 2 adet jelatin yaprağı ve bir damla da kurnızı şekerci boyası ile çilek jölesi yapılır ![]() b) Bundan sonra bavaruaz karışımı dondurulacak olduğumuz içi süslü boş bir kalıbı buza oturtarak kalıbın süslü olan alt kısmına; irice 100 gram çilek yan yana dizilmek suretiyle çilekten bir halka meydana getirilir ![]() c) Daha sonra kalıptaki halka çileklerin üstlerine hazırlamış olduğumuz çilek jölesi dökülerek, kalıp hiç kımıldatılmadan jöle çileklerle birlikte kalıp içinde dondurulur ![]() ç) Jöle donduktan sonra da, hazırlanmış olan bayaruaz karışımı jölenin üstüne dökülmek suretiyle bavaruaz dondurulur, donduktan sonra kalıptan çıkarılır ve servis yapılır ![]() alıntı |
![]() |
![]() |
|