ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Yemek Tarifleri (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=609)
-   -   Çilek Püreli Bavaruaz (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=184418)

Prof. Dr. Sinsi 06-27-2012 09:52 PM

Çilek Püreli Bavaruaz
 
Malzemeler:


300 gr süt

90 gr toz şeker

3 yumurta sarısı

7 jelatin yaprağı

8 gr nişasta

250 gr çilek

200 gr çilek için şeker

300 gr şantiy kreması


Tarifi:

Bir tencereye; sapları ayıklanmış ve yıkanmış 250 gram çilek koyarak üstlerine; 200 gram da toz şeker serpilir ve bir saat kadar bir tarafa bırakılır.

Bundan sonra diğer malzeme ile kremalı bavaruaz yapılır. Sonra buna; süzgeçten geçirilmiş çilek suyu püresiyle beraber katılarak karışım tekrar birkaç defa daha karıştırılmak suretiyle hepsi iyice birbirleriyle halledilir.

Böylelikle elde edilen bu bavaruaz karışımı kremalı ba-varuazda tarif edildiği şekilde kalıplamak suretiyle dondurulur, tabağa alınır ve servis yapılır.


Bu bavaruazın daha zarif ve daha lezzetli olması için :

a) Ayrıca 50 gram çilek, 150 gram toz şeker, 75 gram su, bir tatlı kaşığı limon suyu, 2 adet jelatin yaprağı ve bir damla da kurnızı şekerci boyası ile çilek jölesi yapılır.

b) Bundan sonra bavaruaz karışımı dondurulacak olduğumuz içi süslü boş bir kalıbı buza oturtarak kalıbın süslü olan alt kısmına; irice 100 gram çilek yan yana dizilmek suretiyle çilekten bir halka meydana getirilir.

c) Daha sonra kalıptaki halka çileklerin üstlerine hazırlamış olduğumuz çilek jölesi dökülerek, kalıp hiç kımıldatılmadan jöle çileklerle birlikte kalıp içinde dondurulur.

ç) Jöle donduktan sonra da, hazırlanmış olan bayaruaz karışımı jölenin üstüne dökülmek suretiyle bavaruaz dondurulur, donduktan sonra kalıptan çıkarılır ve servis yapılır.




alıntı


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.