![]() |
Kalburabastı Tatlısı |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Kalburabastı Tatlısıkalbura bastı tatlısı nasıl yapılır - şerbetli tatlı tarifleri - kalburabastı tarifi ![]() Kalburabastı malzemeleri 2 su bardağı ayçiçeği yağı 1 su bardağı süt 1 paket vanilya 1 paket kabartma tozu 2 ![]() Şerbet için 3 su bardağı toz şeker 3 su bardağı su Yarım limonun suyu Kalburabastı hazırlanışı Kalburabastı: Türk mutfağının klasik tatlısını servis yapmadan önce mutlaka bir saat dinlendirin ![]() Şerbetini daha güzel çekecek, lezzeti daha çok ortaya çıkacaktır ![]() Şeker, su ve limon suyunu tencereye alıp kaynatın ![]() Kısık ateşte 20 dakika daha kaynatın ![]() ![]() Hamur malzemelerini geniş bir kaba alıp yoğurun ![]() Gerekirse un ilave edin ![]() büyüklüğünde parçalar kopartıp oval şekil verin ![]() Üst kısmını süzgecin üzerine bastırın ![]() Hafif yağlanmış tepsiye dizip, 180 dereceye ayarlanmış fırında kızarıncaya kadar pişirin ![]() Fırından çıkarıp soğumuş şerbeti üzerine dökün ![]() 1 saat dinlendirdikten sonra servis yapın ![]() Kalburabastı artık hazır, afiyet olsun ![]() |
![]() |
![]() |
|