ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Tatlı (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=687)
-   -   Kalburabastı Tatlısı (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=184373)

Prof. Dr. Sinsi 06-27-2012 09:55 PM

Kalburabastı Tatlısı
 
kalbura bastı tatlısı nasıl yapılır - şerbetli tatlı tarifleri - kalburabastı tarifi
http://frmsinsi.net/images/forumsins...sinsi.net_.jpg
Kalburabastı malzemeleri


2 su bardağı ayçiçeği yağı


1 su bardağı süt


1 paket vanilya


1 paket kabartma tozu


2.5 su bardağı un

Şerbet için


3 su bardağı toz şeker


3 su bardağı su


Yarım limonun suyu



Kalburabastı hazırlanışı

Kalburabastı: Türk mutfağının klasik tatlısını servis yapmadan

önce mutlaka bir saat dinlendirin.

Şerbetini daha güzel çekecek, lezzeti daha çok ortaya çıkacaktır.

Şeker, su ve limon suyunu tencereye alıp kaynatın.

Kısık ateşte 20 dakika daha kaynatın. Soğumaya bırakın.

Hamur malzemelerini geniş bir kaba alıp yoğurun.

Gerekirse un ilave edin. Hamurdan ceviz

büyüklüğünde parçalar kopartıp oval şekil verin.

Üst kısmını süzgecin üzerine bastırın.

Hafif yağlanmış tepsiye dizip, 180 dereceye

ayarlanmış fırında kızarıncaya kadar pişirin.

Fırından çıkarıp soğumuş şerbeti üzerine dökün.

1 saat dinlendirdikten sonra servis yapın.

Kalburabastı artık hazır, afiyet olsun.


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.