![]() |
Gül Kokulu Saray Lokması |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Gül Kokulu Saray LokmasıGül Kokulu Saray Lokması Tarifi - Gül Kokulu Saray Lokması Yapılışı - Gül Kokulu Saray Lokması Nasıl Yapılır - Gül Kokulu Saray Lokması Malzemeleri Malzeme 3 su bardağı Bizim Mutfak Un ½ çay kaşığı tuz 25 gr ![]() 1 çorba kaşığı Altın Hasat Zeytinyağı 1 tatlı kaşığı toz şeker 1 çorba kaşığı gül suyu 1 bardak su Şurup için : 5 su bardağı toz şeker 3,5 bardak su ¼ limonun suyu 5 su bardağı Bizim Ayçiçek Yağı Hazırlanışı • Dibi yuvarlak bir kabın içine un, maya, tuz, şeker ve zeytinyağını koyup, yarım su bardağı ılık su ilave edin ![]() • Maya ile biraz un karıştırın ![]() ![]() • Hamur kabarınca yine alttan üste elle hamuru kaldırarak iyice karıştırın ![]() • Hamur göz göz olunca bir daha karıştırın ![]() ![]() • Yağı kızdırın ![]() ![]() • Kaşığı önce soğuk Bizim ayçiçek yağına batırın sonra hamurdan fındık büyüklüğünde bir parça alın ve kızgın yağın içine atın ![]() ![]() • Kevgir ile devamlı karıştırarak biraz renk aldığı zaman süzgece çıkarın ![]() • Hepsi tamamlanınca tekrar yağa koyup, ağır ateşte istenilen renkte olana kadar kızartın ![]() • Kızaranları süzgeçle çıkarıp şurubun içine atın ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|