ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Yemek Tarifleri (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=609)
-   -   Gül Kokulu Saray Lokması (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=184301)

Prof. Dr. Sinsi 06-27-2012 10:07 PM

Gül Kokulu Saray Lokması
 
Gül Kokulu Saray Lokması Tarifi - Gül Kokulu Saray Lokması Yapılışı - Gül Kokulu Saray Lokması Nasıl Yapılır - Gül Kokulu Saray Lokması Malzemeleri




Malzeme

3 su bardağı Bizim Mutfak Un

½ çay kaşığı tuz

25 gr. hamur mayası

1 çorba kaşığı Altın Hasat Zeytinyağı

1 tatlı kaşığı toz şeker

1 çorba kaşığı gül suyu

1 bardak su

Şurup için :

5 su bardağı toz şeker

3,5 bardak su

¼ limonun suyu

5 su bardağı Bizim Ayçiçek Yağı


Hazırlanışı

• Dibi yuvarlak bir kabın içine un, maya, tuz, şeker ve zeytinyağını koyup, yarım su bardağı ılık su ilave edin.

• Maya ile biraz un karıştırın. Ilık bir yerde kabı bırakın ve üzerini örterek hamurun kabarmasını bekleyin.

• Hamur kabarınca yine alttan üste elle hamuru kaldırarak iyice karıştırın.

• Hamur göz göz olunca bir daha karıştırın. Kıvamı ekmek hamurundan daha yumuşak olsun.

• Yağı kızdırın. Bir elinize hamuru, diğer elinize bir ağaç kaşık veya tatlı kaşığı alın.

• Kaşığı önce soğuk Bizim ayçiçek yağına batırın sonra hamurdan fındık büyüklüğünde bir parça alın ve kızgın yağın içine atın. Aynı işlemi kap dolana kadar tekrarlayın.

• Kevgir ile devamlı karıştırarak biraz renk aldığı zaman süzgece çıkarın.

• Hepsi tamamlanınca tekrar yağa koyup, ağır ateşte istenilen renkte olana kadar kızartın.

• Kızaranları süzgeçle çıkarıp şurubun içine atın. Yarım saat sonra da şuruptan çıkarıp, servis yapın.


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.