İrmikli Lokma |
06-27-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
İrmikli Lokmaİrmikli Lokma Tarifi - İrmikli Lokma Yapılışı - İrmikli Lokma Nasıl Yapılır - İrmikli Lokma Malzemeleri Malzeme: 250 gr irmik 50 gr rendelenmiş beyaz peynir 1 tutam baharat 50 gr tereyağı 1 kilo süt 3 yumurta 1 tutam tuz Üzeri için: 70 gr tereyağı 70 gr rendelenmiş peynir Yapılışı: Sütü bir tencereye koyarak ateşe oturtun İrmiği ve tuzu karıştırarak süte ilave edin İrmik ve süt karışımı koyulaşınca, tereyağını katarak bir kaz kez daha karıştırın Tencereyi ateşten alın Yumurtaları teker teker kırarak, bunları hamura yedirin Elde ettiğiniz hamuru yağlanmış hamur tahtası veya bir muşambanın üzerine 3 cm kalınlığında yayın Açmış olduğunuz hamurdan yuvarlak kalıplarla veya bardakla yuvarlak parçalar kesin Bir fırın tepsisini yağlayıp, kestiğiniz hamur parçalarım dizin üzerine rendelenmiş peyniri ve küçük parçalara kesilmiş tereyağları serpin Önceden ısıtılmış fırına verin |
|