Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
karamelli, muhallebi

Karamelli Muhallebi

Eski 06-27-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Karamelli Muhallebi




MALZEMELER

Milföy hamuru

Muhallebisi için;

1,5 kilo süt

6 yemek kaşığı şeker

6 yemek kaşığı un

1 yumurta

1 paket vanilya

1 paket (200 ml) çiğ krema

2 yemek kaşığı tereyağ

Karameli için;

2 su bardağı toz şeker

1 paket (200 ml) çiğ krema

2 yemek kaşığı su

1 tatlı kaşığı tereyağ

YAPILIŞI

Önce muhallebinin malzemeleri, çiğ krema ve tereyağı hariç pişirilir Pişen muhallebi çırpılırken, tereyağı ve çiğ krema ilave edilir Borcama boşaltılan muhallebi, soğumaya bırakılır

Karamel için, toz şeker susuz olarak eritilir Eridikten sonra diğer malzemeler de eklenip biraz daha pişirilir

Milföy hamurları tepsiye dizildikten sonra, sade olarak pişirilir İyice çıtır çıtır olan milföy hamurları elde ufalanır

Tatlı servis yapılırken, önce bir porsiyon muhallebi servis tabağına alınır Üzerine milföy kırıntıları serpilir En üstüne de karamel gezdirilir

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.