![]() |
Karamelli Muhallebi |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Karamelli MuhallebiMALZEMELER Milföy hamuru Muhallebisi için; 1,5 kilo süt 6 yemek kaşığı şeker 6 yemek kaşığı un 1 yumurta 1 paket vanilya 1 paket (200 ml) çiğ krema 2 yemek kaşığı tereyağ Karameli için; 2 su bardağı toz şeker 1 paket (200 ml) çiğ krema 2 yemek kaşığı su 1 tatlı kaşığı tereyağ YAPILIŞI Önce muhallebinin malzemeleri, çiğ krema ve tereyağı hariç pişirilir ![]() ![]() ![]() Karamel için, toz şeker susuz olarak eritilir ![]() ![]() Milföy hamurları tepsiye dizildikten sonra, sade olarak pişirilir ![]() ![]() Tatlı servis yapılırken, önce bir porsiyon muhallebi servis tabağına alınır ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|