![]() |
Karamelli Muhallebi
MALZEMELER Milföy hamuru Muhallebisi için; 1,5 kilo süt 6 yemek kaşığı şeker 6 yemek kaşığı un 1 yumurta 1 paket vanilya 1 paket (200 ml) çiğ krema 2 yemek kaşığı tereyağ Karameli için; 2 su bardağı toz şeker 1 paket (200 ml) çiğ krema 2 yemek kaşığı su 1 tatlı kaşığı tereyağ YAPILIŞI Önce muhallebinin malzemeleri, çiğ krema ve tereyağı hariç pişirilir. Pişen muhallebi çırpılırken, tereyağı ve çiğ krema ilave edilir. Borcama boşaltılan muhallebi, soğumaya bırakılır. Karamel için, toz şeker susuz olarak eritilir. Eridikten sonra diğer malzemeler de eklenip biraz daha pişirilir. Milföy hamurları tepsiye dizildikten sonra, sade olarak pişirilir. İyice çıtır çıtır olan milföy hamurları elde ufalanır. Tatlı servis yapılırken, önce bir porsiyon muhallebi servis tabağına alınır. Üzerine milföy kırıntıları serpilir. En üstüne de karamel gezdirilir. |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.