ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Yemek Tarifleri (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=609)
-   -   Karamelli Muhallebi (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=184263)

Prof. Dr. Sinsi 06-27-2012 10:14 PM

Karamelli Muhallebi
 

MALZEMELER

Milföy hamuru

Muhallebisi için;

1,5 kilo süt

6 yemek kaşığı şeker

6 yemek kaşığı un

1 yumurta

1 paket vanilya

1 paket (200 ml) çiğ krema

2 yemek kaşığı tereyağ

Karameli için;

2 su bardağı toz şeker

1 paket (200 ml) çiğ krema

2 yemek kaşığı su

1 tatlı kaşığı tereyağ

YAPILIŞI

Önce muhallebinin malzemeleri, çiğ krema ve tereyağı hariç pişirilir. Pişen muhallebi çırpılırken, tereyağı ve çiğ krema ilave edilir. Borcama boşaltılan muhallebi, soğumaya bırakılır.

Karamel için, toz şeker susuz olarak eritilir. Eridikten sonra diğer malzemeler de eklenip biraz daha pişirilir.

Milföy hamurları tepsiye dizildikten sonra, sade olarak pişirilir. İyice çıtır çıtır olan milföy hamurları elde ufalanır.

Tatlı servis yapılırken, önce bir porsiyon muhallebi servis tabağına alınır. Üzerine milföy kırıntıları serpilir. En üstüne de karamel gezdirilir.


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.