Fıstıklı Burma |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Fıstıklı Burmaşerbetli tatlılar - burma tatlısı nasıl yapılır - fıstıklı burma tatlısı tarifi ![]() Fıstıklı burma malzemeleri 10 baklava yufkası 1 5 su bardağı toz Antep fıstığı160 gr tereyağı Şerbeti için 4 5 su bardağı toz şeker4 su bardağı su Yarım limonun suyu Üzeri için Toz Antep fıstığı Fıstıklı burma hazırlanışı Şerbeti için su, şeker ve limon suyunu kaynatıp soğumaya bırakın ![]() Baklava yufkalarını ortadan ikiye kesin Yarısının üzerine fırçayla tereyağı sürüp diğer yarısını üzerlerine serin Her bir parçanın üzerine bolca toz fıstık serpiştirin![]() Oklava ile rulo şeklinde sarıp iki ucundan ortaya doğru iterek büzün ve oklavadan dikkatlice çıkartın ![]() Fırın tepsisine tereyağı sürüp burmaları tepsiye dizin ve 190 dereceye ayarlanmış fırında üzerleri kızarıncaya kadar pişirin ![]() Tatlıyı fırından çıkartıp 2 dakika beklettikten sonra şerbeti üzerine gezdirin 30-40 dakika dinlendirdikten sonra üzerine toz fıstık serpiştirerek servis yapın
|
|
|
|